מיתוג אישי באינטרנט – איך זה עובד

לאחרונה אתם בטח נחשפים יותר ויותר למושג הזה שנקרא "מיתוג אישי באינטרנט", במאמר זה אנסה לפרט קצת על הנושא איך זה עובד וקצת טיפים לפני שתתחילו את התהליך.

כיום אנו נמצאים בעידן של web 2.0 ובמרחק נגיעה מעידן web 3.0 (פוסט בנושא יעלה בקרוב) בעידן זה הגולשים אלו הם שקובעים את התוכן בניגוד לפורמט הישן שבו אך ורק בעלי אתרים יצרו את התוכן. החל מאתרי וידאו כגון יוטיוב, פורומים, בלוגים, טוקבקים, רשתות חברתיות ואפילו על תוצאות החיפוש של גוגל כבר אפשר לשלוט ע"י הבנה של האלגוריתמים ופעילות בהתאם.

חברות אלו בעצם דואגות לחשוף אותך \ את העסק שלך כמה שיותר וליצור מספר רב של איזכורים (בשאיפה חיוביים) כאשר גולש מסויים יחפש נושא כלשהו הקשור לעסק שלכם או את שמכם באחד ממנועי החיפוש הפופולאריים או באתרי השיתוף הגדולים. חברה זו למשל (YBPmedia) עוסקת במתן שירותי בניית אתרים, לכן חשוב לי בתור בעל עסק לקבל כמה שיותר אזכורים בתחום כאשר גולשים מחפשים מידע ברשת עבור ביטוי זה.

היכן מתבצעת הפעילות? בעצם בכל מקום אשר מאפשר כתיבת תוכן ע"י הגולשים. עובדי חברת המיתוג ידאגו לפרסם אותך בדרכים הבאות: להעלות סרטוני תדמית ליוטיוב, לקדם אותך בצורה אורגנית \ ממומנת בגוגל, להעלות כמה שיותר אודותיך לאתרי המאמרים המובילים, להשאיר טוקבקים חיוביים בכל כתבה שהזכירה את השם שלך איפשהו, לפתוח לך קבוצה בפייסבוק ולדאוג לקהל רק שירשם אליה, לפתוח לך ערוץ בטוויטר ולדאוג לכמה שיותר עוקבים,לפתוח בלוג ועוד פעילויות שאפשר לסכם אותן בביטוי אחד – web 2.0

לכאורה תהליך מעולה שהרי כל אחד רוצה ששמו הטוב יופיע כאשר גולשים מחפשים מידע ברשת ובראש ובראשונה בגוגל. גם אזכורים שונים שחברת המיתוג האישי משאירה בשבילך "מתאנדקסים" בתוצאות החיפוש של גוגל ויופיעו מתישהו בין התוצאות עבור שאילתות החיפוש.

מה העניין? היום כל ילד בן 15 יכול להציע לך שירותים כאלה והתחום הפך להיות מסחרה, כל אחד שיודע לפתוח קבוצה בפייסבוק ולהעלות סרטון ליוטיוב מציג עצמו בתור "חברה למיתוג אישי באינטרנט", זה נעשה תחום שרלטני בדיוק כמו הקואצ'ינג, כי איפה שיש כסף….יש גם תחרות וכל אחד רוצה לקחת נתח מהעוגה.

אז מה כדאי לבדוק לפני שאתם ניגשים לתהליך מיתוג אישי? קודם כל שאלו את החברה על קהל לקוחותיה, בקשו לראות עבודות שעשתה, סרטוני תדמית, מאמרים שכתבה, כרטיסים בטוויטר של לקוחות (תבדקו כמה עוקבים), כנ"ל לגבי קבוצות בפייסבוק. רשמו את שמות הלקוחות בגוגל ותראו כמה אזכורים מופיעים ובאיזה הקשר.

דאגו לשאול על אופי החברה וכיצד היא מתכוונת למתג אתכם, יש למשל המון שלא יסכימו עם הדרך של טוקבקים מכיוון שהרבה גולשים רואים בזה כספאם ולעסקים מסויימים זה עלול אף לגרום נזק. לכן חשוב לברר את אופי הפעילות.

בשורה התחתונה – חברה מקצועית לבניית אתרים בהחלט יכולה לחולל נפלאות לעסק שלך כאשר היא מתמנפת על פלטפורמת web 2.0 שכבשה את העולם, המידע נגיש לכל והם ידאגו שאתה תבלוט בין אוקיינוס הדפים המציפים את הרשת. אך רצוי לבדוק בשבע עיניים מול מי אתם עובדים.